Virágok: a szép parfüm alapanyagok

2018. Október 29.

A világon (majdnem) mindenről készítettek már válogatást. Nemrég például a világ legszebb virágairól írt egy angol honlap. Ez számunkra inspiráló volt, és rájöttünk mi az, amiről még nem készült lista, ezért elkészítettük: íme a világ 7 legszebb virága, ami egyben parfüm illat alapanyag is. (Huhh ez kicsit bonyolult lett: a világ 7 legszebb olyan virágáról fogsz olvasni most, aminek olyan jó illata van, hogy parfüm alapanyag is)

 

Imádjuk a virágokat

Egyszerűen szeretjük a virágokat, teljesen mindegy, hogy egy mezőnyi pipacsról, vagy a világ legkülönlegesebb virágairól beszélünk.
Mindegy, a színe, a magassága, a virágok a szeretet, és a szépség kifejezőeszközei, ráadásul (szerintünk) minden virág szép.

Ebben a cikkben azokról a virágokról írunk, amelyek egyszerre szépek és lenyűgöző az illatuk. Íme a Parfüm Éden top 7 virágillata. (Fontos, hogy ez nem sorrend, nem az volt a cél, hogy elmondjuk szerintünk melyik a legszebb, mindössze annyi, hogy megtaláljuk a 7 – szerintünk – legszebbet.)


Rózsa

 

A rózsa, a Szívek Királynője, (tudtad, hogy így is nevezik?) amelyik számtalan parfüm alapillata, és rengetegben megtalálod. Teljesen mindegy, hogy egy szál rózsáról beszélünk, vagy egy esküvői csokorról, csodálatos, és különös benne, hogy többféle illatú is lehet. Ha túllépünk a retro rózsavízen, a rózsa illata megihlette a Bvlgari-t, a Chloé-t, vagy Yves Saint Laurent-et is.


Liliom

 

Egy káprázatosan szép virág, amelyiknek az illata is az: ez a liliom.
A liliom – talán éppen ezért is került a listába – ma az egyik legfelkapottabb virág (és illat). Színpompás (főleg a hibrid fajták, minden színben megtalálhatóak) kecses, és számtalan parfüm alapillata.

Érdekes a jelentése: ha liliomot kapsz, azt jelenti, hogy isteni Veled lenni, miközben a tisztaság, és az ártatlanság szimbóluma is egyben.

 

Tulipán

 

Ha tulipán, akkor a végtelen holland tulipánmezők jutnak eszedbe (évente több mint 3 milliárd szál tulipánt termesztenek ott), az ország jelképe, hatalmas területeken nevelik, és nemesítik. 

A tulipán sokkal több, mint egy tucatvirág, 15 fajtába csoportosítható, és majdnem 80 alfaja van, ezért amikor „tulipánt” kapsz, nem egyértelmű mit is kaptál pontosan. A legtöbb tulipán nemes, kecses, számtalan színben, és színvariációban elérhető, de hiába van 80 féle, az illata mindnek nagyon hasonló, ezért remek parfüm alapanyag.

Különleges a jelentése: ha tulipánt kapsz azt jelenti, hogy Te vagy a tökéletes szerető. Az illatát az Estée Lauder-től kezdve a Vicoria's Secret-en át Michael Kors-ig sokan használják.  


Orchidea

 

Az orchidea a szerelem, a szépség, a finomság.
Annak szoktunk ajándékozni (érdekes, hogy orchideát férfi is kaphat) akinek a tudását, a műveltségét nagyra tartjuk.

Nagyon különös virág, hiszen több, mint 730 féle orchideát tudunk megkülönböztetni, talán éppen ezért az egyik legkedveltebb (természetesen virágos) parfüm illatalap: Elizabeth Arden, Jimmy Cho, Calvin Klein, Mugler mindannyian inspirálódtak az orchideától, és készítettek orchidea illatú parfümöt, mely buja, szexi és reményteli illat.


Napraforgó

 

Talán az egyik legkülönlegesebb virág.

Míg nálunk a magjáért (ugye a napraforgó, vagy szotyi) termesztik, sok helyen megbecsült, nagy jelentéstartalommal bíró virág. (Olyannyira, hogy Kansas állam hivatalos virága). Nem csak az a különös a napraforgóban, hogy miért létezik, hanem az is, amit tanultál róla: valóban forogva követik a Napot, hogy a legtöbb fényhez jussanak. Ha férfitől kapsz az a birtoklási vágyat jelenti.

Ezek után nem meglepő, hogy sok illatkreátort megihletett, Arden egy ilyen nevű parfümmel is kirukkolt, és ezzel letarolta a piacot.


Lantana

 

Ha azt írjuk, hogy lantana, akkor egy egzotikus, különös illatú virág jut az eszedbe. Próbáld meg elképzelni.

Próbáld meg úgy elképzelni, ha elmondjuk, hogy a lantana afrikai. Aztán vegyél egy mély levegőt, nyisd ki a szemed, és hidd el, hogy ettől függetlenül minden nap elsétálsz mellette, és észre sem veszed, hiszen itthon „sétányrózsa” a neve.

Imádod, a színrengeteget amit ad, és a parfümöket is amit belőle készítenek. 


Orgona

 

Teljesen mindegy hogyan hívod, a tavasz hírnökének, vagy a nyár illatának, mindegy milyen alkalomra adod, (anyák napjára, ballagásra, vagy a kedvesednek) és az sem fontos, hogy fehér, vagy lila, amelyik illatáért megőrülsz: az orgona az az illat, amit itthon mindenki szeret.

Különös, hogy bár jellegzetes, mégis kevés parfüm meghatározó illata, bár a Frederic Malle, és a Jarden már felfedezte magának (a Jarden évtizedekkel ezelőtt)

Kattints ide szuper könnyed, virágilatú parfümökért.

Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!

Újdonságok

betöltés