Ezek voltak a 2018-as év legjobb parfüm újdonságai: válogatás a kedvenceinkből

2018. December 30.

Idén sem szenvedtünk hiányt új illatokban. A kisebb és nagyobb nevű kreátorok mind azon voltak, hogy lenyűgözzék a csodákra éhező-szomjazó, illatérzékeny közönséget, és némely kreáció kapcsán bizony sikerült is elérni ezt. Összeállításunkból megtudhatod, mely új parfümök azok, amelyek szinte biztos, hogy hosszú távra hódítják majd meg a polcokat és orrokat!

 

Ezeknek a finomságoknak örülhettek a női parfümrajongók

 

A testesebb, orientális, illetve az édeskés illatokhoz képest 2018-ban inkább a virágosabb és a lazább, légiesebb kompozíciók vitték a prímet.

Mindjárt kezdjük is egy szinte már „tömeghisztériát” kiváltó újdonsággal! Elolvasva a róla írt véleményeket a webshopon, igencsak sokak szívébe lopta be magát a Chanel egyik legnépszerűbb illatának legújabb verziója.

 

 

A Chanel Coco Mademoiselle Intense egy orientális-fás illat, amit erőteljes, mély, ellenállhatatlan parfümként jellemeztek a megjelenésekor. Az anyaillat, a Mademoiselle rajongói számára szinte kötelező darab az újonnan alkotott változat, amit tartósnak, de – érdekes módon – lágyabbnak és nőiesebbnek jellemeznek elődjénél. Üvegében hozza a Chaneltől már megszokott időtlen eleganciát és letisztultságot.

 

 

 

A Carolina Herrera-nál szintén egy közönségkedvenc illat kapott újabb verziót. A 2016 óta körülrajongott Good Girlt továbbgondolva született meg a Carolina Herrera Good Girl Légére, amit az eredetinél sokkal virágosabb parfümként harangoztak be februári megjelenésekor. Az alkotás domináns alkotói a jázmin és a tubarózsa, a megrendelők pedig a már megszokott, tűsarkút formázó, ultranőies üvegcsében találják – ami ezúttal átmenetes kék színt kapott.

 

 

A Givenchy egyik új parfümje idén valójában egy megújítás volt. A klasszikus, 1980-as Eau de Givenchy illatot gondolták újra. A kreációt kifejezetten puritán külsővel látták el, és a benne található permetet sem a tolakodás vagy túláradás jellemzi. Az alapvetően citrusos, de zöld jegyeket is hordozó parfüm célja, hogy egész évben körbeölelhesse viselőit a nyári természet életteli, könnyed érzésével.

 

 

Augusztusban látott napvilágot a Dior újdonsága, a Joy is. A névválasztásban már benne is van mindaz, amit ez az illat üzenni szeretni viselőjéről: életigenlés, boldogság, jókedv, és mellé persze az elmaradhatatlan báj. Virágos-fás-kicsit citrusos jegyei pozitív energiával lengik körbe viselőjét és annak környezetét egyaránt. A parfüm üvege és a hivatalos kampány arca is erre hivatott rájátszani: a rózsaszín és az ezüst csillogása szinte már csiklandozza az embert, Jennifer Lawrence energikus kisugárzása pedig egész egyszerűen magával ragadó.

 

 

Bvlgari Omnia Pink Sapphire névre hallgat a Bvlgari nappali viseletre ajánlott 2018-as újdonsága. A rajongók által imádott Omnia-család legújabb tagjaként debütáló Pink Sapphire érdekes és némileg szokatlan rózsaszín+zafír színkombinációja, és a már megszokott formájú üvegcsében bújó illat is kifejezetten tavaszi-nyári hangulatot ébreszt. Puha, lágy érzéssel öleli körbe tulajdonosát, s eközben egészen könnyed érzést kelt.

 

 

A Gucci idén a barátnőket, és a köztük lévő őszinte kapcsolatot ünnepelte. A Bloom-család legújabb tagjaként a divatház 2018-ban lepte meg a rajongóit az új, Gucci Bloom Acqua di Fiori változattal. Az abszolút virágos parfüm az eredeti verzióhoz képest zöld, frissességet, lendületet hirdető jegyeket kapott alkotójától, Alberto Morillas parfümmestertől, és külsejében is abszolút csajos, vintage hatást kelt.

 

 

Narciso Rodriguez is kijött 2018-ban egy lendületes, mégis szexi és szenvedélyes új illattal. A virágos-fás-pézsmás Narciso Rouge maga Narciso szerint a vörös szín igaz megtestesítője. Akárcsak egy vöröses rúzs, úgy ez a parfüm is provokatív hatást kelt, és az ellenkező nemet szinte megrészegítő kiegészítő lehet, ha olyasvalaki viseli, akihez illik ez a stílus. A különleges kompozíció ugyanis főleg azoknak javasolt, akik élvezik a feltűnést, sőt: talán kissé exhibicionisták is.

 


 

A Givenchy Live Irresistible Blossom Crush a Givenchy-ház másik 2018-as újdonsága volt. Február óta juthatnak hozzá azok, akik szeretik a letisztult, ám közben abszolút virágos, rózsás illatokat, fűszerként megbolondítva egy kis kakaóval. A rózsaszín parfüm, illetve a klasszikus és diszkókorszakot egyszerre idéző üvegcse az igazán nőies nők kedvence lehet, akik magukon szeretnék hordozni a szabadság, az erő és a pillanat megélésének jegyeit, kortól függetlenül.

 

Kicsit testesebb finomságok - még mindig női vonalon

 

 

A nyári, mediterrán hangulat a Bvlgari parfümmesterét is megihlette, így a 2017 óta kapható Goldea The Roman Night mellé jött ki augusztusban az Absolute változat is. Az illatkombináció a római éjszaka szenvedélyéről mesél, és azokról a buja vágyakról, amelyek csak sötétedés után mernek felszínre törni. A ciprus-virágos illat viselése érzékiségről és spontaneitásról árulkodik, míg formás üvegcséje mintha csak az olasz filmművészet legvonzóbb díváinak fésülködőasztaláról került volna elő…

 

 

Szintén augusztusi újdonság volt Jean Paul Gaultier Scandal By Night illata, ami az egy évvel korábbi Scandal mellé érkezett. Míg az anyaillatot a szabad szellem ihlette, az „éjszakai” változatot nem meglepő módon az ehhez társuló féktelenség. Az éjjeli Párizs fülledt kis sikátoraiban és széles sugárútjain tipegő, ragyogó klubokban szórakozó nő hű kiegészítője, amely erőteljes és fényűző hatást kelt.

Az új verzió éppen ezért virágosabbra sikerült elődjénél. Bár üvegcséjében semmi extra nincs, a tetején már annál inkább – a magassarkút viselő, táncosan felfelé mutató, kecses lábak látványosan demonstrálják, hogy ez az illat bizony nem csak a neve miatt illik tökéletesen az éjszakába!

 

 

Orientális-vaníliás illatként érkezik az összeállítás végére egy újabb Dior. A Dior Poison Girl Unexpectedben kesernyésebb, citrusos jegyek kerülnek lenyűgöző összhangba a mogyoró és a vanília édességével. Nem véletlenül kapta a kreáció a „váratlan” nevet. Meglepetésszerűséggel és ragyogó frissességgel lengi körbe viselőjét, miközben az időtlen stílust és eleganciát képviseli. Üvegcséje mintha csak egy meséből bukkant volna elő, hogy a modernkori hercegnők valóságába csöppenhessen, és elfoglalja méltó helyét a fésülködőasztalok tükrei előtt.

 

 

Amit a férfiaknak hozott 2018: klasszikus sárm és nyers frissesség

 

 

A férfi-lista első szereplője az Armani újdonsága, egy orientális-fás illat. Az Armani Code A-list egy egészen exkluzív világba kalauzolja viselőjét. Az eredeti illathoz képest nyersebb, füstösebb és mélyebb kreáció az A-list, amit formájában az anyaillatra hajazó, ám ezúttal bujább, vörös-fekete színű üvege is látványosan illusztrál. Kreátorai szerint viselőjének minden ajtó megnyílik, amelyeken kopogtat, az igazán méltó viselet pedig hozzá – roppant szerényen – nem más, mint a szmoking. Cseppet sem hétköznapokra javasolt illat.

 

 

Ezzel szemben itt van egy hétfőtől-péntekig tartó rohanáshoz nagyon is illeszkedő alkotás, ami a Bvlgari Man legújabb családtagjaként debütált 2018 júliusában. A Bvlgari Man Wood Essence-t úgy jellemzik alkotói, mint egy hidat a modern férfi két világa közt. Az „pörgős városi” és a „természetbe visszavágyó” archetípusokat hozza egyensúlyba ez a dominánsan fás illat. Külsőre sem üzen mást, hiszen nem is akar: a klasszikus Bvlgari Man csapathoz illeszkedő formát kapta, élénk, mégis természetes zöld színvilággal kiegészítve.

 

 

Férfi illatok közt sem maradtunk tovább gondolt klasszikus nélkül. Az 1996-os, diszkréten lefegyverző Armani Acqua di Gio legújabb verziójaként jött ki az Acqua di Gio Absolu. Ugyanúgy dominánsan aromás illat, ám az eredetihez képest, a mai trendeknek megfelelően, kicsit fásabb, és kevesebb gyümölcsös, cserébe viszont több zöld jegy került bele. Az üveg hozza a megszokott formát, ám a letisztult áttetsző színt markánsabb barnára cserélték, erősen érzékeltetve a fás jelenlétet.

 

 

A Burberry 2018-ban szintén egy fás-aromás illattal örvendeztette meg kedvelőit, méghozzá a Mr. Burberry új verziójával. A Mr. Burberry Indigo az eredeti illat „könnyített” változata, kimondottan légies, lágy, tavaszias illatként harangozták be. Alkotói szerint az angol óceánpart frissességét hivatott visszaadni, színe pedig ennek, illetve a domináns, ibolyás jegyeknek köszönhető. Üvege a klasszikus Mr. Burberry-vonalat képviseli, ezúttal az illathoz szépen illeszkedő indigókék árnyalatban.

 

Parfümpárok: 2018 újdonságai Neked és Neki

 

Calvin Klein Eternity Air

 

 

2018-ban férfi és női változatban is megjelent a Calvin Klein friss, lendületes illata, és mindkét verziójában dominánsak a gyümölcsös jegyek. Míg a női permet emellett virágos elemeket is tartalmaz, férfi megfelelője aromásabb. Letisztult üvegcséjükből is nyilvánvalóan látható, hogy inkább nappali illatok, amelyek minden fújásnál feltöltenek energiával.

 

 

Emporio Armani – Stronger With You Intensely és In love With You

 

 

A 2017-es év népszerű párosa volt a Stronger With You és a Because It’s You, amely sikert követően most megérkeztek az új testvérek is, szinte azonos dizájnnal.
Míg a férfiaknak szánt kreáció egy orientális-fás intense illatváltozatot kapott, a női még az eredetinél is bájosabb és fiatalosabb hatást kelt gyümölcsösségével, virágosságával.

Talán nem véletlenül: az illatpár célcsoportjának egyértelműen a fiatalokat jelölték meg, akiknek „vibráló szerelmi életük van, szívük szinte egy ritmusra ver, és minden érintésnél kihagy egy ütemet…”

 

 

Boss The Scent Private Accord

Rögtön páros változatban jött ki augusztusban a Hugo Boss újdonsága, amelyek a csinatalan, játékos, kissé pimasz párok számára ajánlott illatok. Míg a női egy igazán szexi, fűszeres, orientális-gourmand illat, a férfiváltozat orientális-fás kompozíciója kiemeli az igazi, férfias sármot és maszkulin kisugárzást. A férfias keménység és a nőies lágyság az üvegek formájában is gyönyörűen észrevehető.

A parfümökről többet tudhatsz meg adatlapjaikról, a cikkben neveikre kattintva! Ha kedvet kaptál akár azonnal rendelni is, ITT éred el a webshop teljes kínálatát, ahol állandó akciókkal és újdonságokkal várunk 2019-ben is.

 


Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!

Újdonságok

betöltés