3 ok, amiért NE adj parfümöt karácsonyi ajándékba! És 1, amiért mindenképpen IGEN!

2019. November 23.

Jönnek az ünnepek. Van, aki már mindent beszerzett, mások az utolsó pillanatban kapnak észbe, de olyanok is vannak, akiken tényleg kifog az ajándékozás. Ha parfümben gondolkodsz, van néhány ötletünk, amit nem árt szem előtt tartanod, hogy te add a legszebb ajándékot!

 

Manapság a karácsonyi ünnepek sokaknak leginkább arról szólnak, hogy minden a legszebb, legjobb, legnagyobb legyen. Igaz ez az ajándékokra is. Eljön azonban az a pillanat, amikor – mondjuk ki őszintén – fogalmunk sincs arról, mit vegyünk.

Ilyenkor jut eszünkbe a tökéletes mentőöv: a parfüm! Akár a párunknak, az anyósunknak, vagy bárkinek a családtagok közül vagy egy olyan embernek, akit még nem ismerünk eléggé, de szeretnénk elkápráztatni.

 

A parfüm csodás ajándék lehet, kivéve ezekben az esetekben

Ilyenkor azonban óhatatlanul is felmerül a második kérdés: Jó, de milyen parfümöt? Mert az nagyon nem mindegy! Az alábbi három okból inkább ne ajándékozz illatszert, ha nem akarsz kínos mosolyt látni a megajándékozott arcán

1. Neked tetszik az illata

Ez igazán jó hír, de az igazság az, hogy ami neked tetszik, még nem biztos, hogy annak is, akinek szánod a parfümöt. Ahogy azt már többször leírtuk, egy parfüm illata – az összetevői miatt – folyamatosan változik a bőrön és ezáltal egészen személyessé válik.

Ha egy olajosabb állagú illatszert egy fiatalabb bőrre permetezünk, túl erősnek érezhetjük, viszont idősebb, szárazabb bőrön már sokkal visszafogottabbá válik. Ne a karácsony legyen az az alkalom, amikor kísérletezni kezdesz.

2. Szép az üvege és jó drága is   

Ez csodálatos! De tényleg, jó azt hallani, hogy nem akarsz spórolni a másik ajándékán. Azonban neki épp ez a parfüm a vágya? Tény és való, hogy amikor új parfümöt keresünk magunknak, először az üvegeket vesszük szemügyre, hiszen egy csinos üveg akár a szoba dísze is lehet, hiszen remekül mutat.

Egy szép csomagolás azonban még nem elég, fontos a belbecs is. Egyáltalán nem ritka ugyanis, hogy az ember szívéhez pont egy olyan illat kerül igazán közel, amelynek a csomagolása egyáltalán nem feltűnő és drága.

Ugyanez vonatkozik a parfümök árára is. Lehet, hogy egy luxuskategóriába tartozó illatkompozíció ára fejezi ki igazán a szereteted, de ha a másiknak nem az a kedvence, csak egy szép, de hasztalan polcdísz marad.

3. Hasonló illatot használ

Legalábbis szerinted. Ha nem olyan a szaglásod, mint egy hivatásos parfümőrnek – netán egy németjuhász kutyának – akkor egészen biztos, hogy megcsal az orrod, hiszen az, hogy egy parfüm illata hasonlít a másikra, nagyon általános dolog. Igen, lehet virágos, orientális, vagy éppen friss, de az illatelegy elemei és azok a parfümben megjelenő aránya sajnos sosem ugyanolyan, mint egy másikban. Akár egészen apró, nüansznyi különbségek lehetnek egy-egy illat között és ez máris megváltoztatja az egészet. Persze, ezt csak az érzi igazán, akinek a kedvenc parfümje helyett mást rejtett az ajándéka.


 

 

Az egyetlen ok, amiért biztosan parfümöt rejts az ajándékdobozba!

Mert szereted! Ha odafigyelsz a másikra, akit meg akarsz ajándékozni, akkor azt is tudod, hogy milyen parfümöt használ! Ha magadtól nem jöttél volna rá – és ezzel nincs semmi baj, hiszen nem ismerhetsz fejből minden illatot -, akkor érdemes körülnézni a pipereasztalon vagy a fürdőszoba polcán.

Egy közös vásárolgatás közben beiktatott szimatolgatás során is kiderítheted, melyik a kedvence, elég megjegyezned. Hidd el, ha nem valami újdonságot kap, hanem azt az illatot, amelyet valóban a magáénak érez, nemcsak az ajándéknak fog örülni, de az igyekezetnek is, hogy mindent megtettél azért, hogy tényleg azzal lepd meg, ami valóban személyre szóló!

Ha kiderítetted, melyik az a parfüm, amelyikkel biztosan örömet tudsz szerezni annak, akinek szánod, nálunk biztosan megtalálod!

Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!

Újdonságok

betöltés