Amouage – Egy szenvedélyes dzsinn csábítása

2020. Június 28.

A parfümkészítés egyedülálló művészet, ezt már a kezdetektől tudjuk. Mégis, sokan hódolnak a tömeggyártásban készült illatszereknek, melyek – lássuk be – nem igazán egyediek, főleg, ha olcsók.

Ahhoz, hogy egy illat valóban a sajátunk legyen, különlegesnek kell lennie. Mint amilyen a viselője!

 Parfümöt azért használunk, hogy kitűnjünk a tömegből. Miért kellene beérnünk a gyárakban készített illatszerekkel?

Az ománi királyi család maga hív egy különleges kirándulásra, hogy bemutassa a fényűző Amouage parfümöket, melyek összetevői – a világ legdrágább és legritkább alapanyagai - titokzatos országuk legmélyéről származnak.

Az Ománi Szultánság királyi családjának egyik tagja, Őfelsége Sayyid Hamad bin Al Hamoud Busaid 1983-ban ugyanis úgy gondolta, hogy a náluk vendégeskedő koronás- és kormányfőknek egy, az arab világra oly jellemző ajándékkal kellene kedveskedni, ami egyesíti a luxust, az egyediséget és az arab történelmet, életérzést, ez pedig nem lehet más, mint egy különleges illatszer.

Ezért alapította meg az Amouage parfümházat, mely csak és kizárólag olyan alapanyagokkal dolgozik, amelyek egy-egy grammja drágább az aranynál is.
A különbség: a Niche


Az Amouage parfümház alapítása óta a világ legjobb parfümőreivel dolgozik már a kezdetektől. Az első illatot, az Amouage Gold-ot az a francia Guy Robert álmodta meg 1983-ban, aki a Hermes-nek, a Dior-nak és a Rochas-nak is mesterműveket alkotott.

Őt követte a sorban – a teljesség igénye nélkül – Randa Hammami, Daniel Maurel, Angeline Leporini, Richard Herpin, Alberto Morillas, Jacques Flori és a parfümőr testvérpár, Bernard és Jean-Claude Ellena, akik mind szabad kezet kaptak az egyes illatok megkomponálásakor.

Az egyetlen dolog, amihez ragaszkodnak az alapanyagok kifogástalan minősége és rendkívüli értéke. Éppen ezért az Amouage parfümökben a legjobb és legritkább ománi ezüsttömjén, mirha, szantálfa és ománi sziklarózsa található meg az egyre közkedveltebb oudh és az arab éjszakák illatát adó fűszerek mellett.

Ugyan az illatkreációkat a franciaországi Grasse-ban állítják össze – amit már a Parfüm, egy gyilkos története című könyvben is a parfümvilág legfőbb helyeként emlegettek -, a kézműves Amouage parfümöket valójában a mai napig Ománban készítik. Ott, az alapanyagokat - gondos kiválogatás után - két teljes hónapon át áztatják, hogy kivonhassák belőlük a csodás illatokat.

Miután pedig a különleges illatszer, amit a világ legértékesebb parfümének is neveznek, elkészül, javarészt kézzel csomagolják, de előtte minden egyes üveget tesztelnek, ezzel is biztosítva a legmagasabb minőséget.

Eddig 94 csodálatos illattal hódította meg az Amouage a világot és mindegyik igazi bestseller lett.
 
Már az üveg is tökéletes


Az Amouage parfümök üvegcséje nem hivalkodó, mégis, messziről lerí róluk, hogy tartalmuk igazi kincs.

Az aranypecsét az ománi uralkodóház valódi pecsétjét idézi, míg a kecses palackok egy része a Sultan Qaboos Nagy Mecset kupoláját, más része pedig az ománi tőr alakját idézi.

Nem meglepő e két választás, hiszen mindkettő a szultánság szimbóluma.


Dubai, London és Róma után már nálunk is elérhető!


Sokáig csak kormányfők és egyéb neves vendégek juthattak Amouage parfümhöz, hiszen a parfümház csak 2011-ben nyitott üzletet Ománon kívül, elsőként Dubaiban.

Ezt követte a londoni, római és milánói boltnyitás, de hamarosan még közelebb kerülnek e csodás illatok, hiszen nemsokára a Parfüm Éden kínálatában is megtalálhatod a világ legértékesebb és legcsodálatosabb parfümjeit!

Csak hunyd be a szemed és engedd, hogy magával ragadjanak az Ezeregyéjszaka meséi!  
 

Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!

Újdonságok

betöltés