Szenvedélyességem címere: Parfüm!

2018. December 10.

Parfümmániásként sokszor gondolkodom rajta, hogy vajon mi lenne velem, ha egy napon eltűnne a szaglásom? Igen, ez eléggé furának tűnik és a gondolattól is ráz a hideg.

Millió illat van az orromban, amit ha megérzek valakin, felismerem. Mikor olvasom egy számomra ismeretlen parfüm összetevőit, 85%-os sikerrel el tudom dönteni, hogy jó lesz-e nekem és ha igen, akkor nem vagyok rest beszerezni.

 

Ezt a tevékenységemet Parfüm-rulettnek hívom. Sokan gondolhatnak bolondnak, vagy, hogy biztos elszórom a pénzem. Ez nem így van. Olyan rég óta vagyok megszállott és illatfüggő, hogy elég nagy esélyem van arra, hogy szerencsém legyen, de mégis ott van az a 15%, ami miatt minden alkalommal érzem az izgalmat.

 

Egy új illat megkaparintása önmagában elégedettséget és boldogságot okoz. 

Mikor kibontjuk óvatosan a dobozából, még csak a karton illatát érezzük. Óvatosan a kezünkbe vesszük, gyönyörködünk a külsejében. Majd megnézzük az üveg alján az írást, mint régen a babáinkat, hogy van-e rajtuk alsónemű. 

Ezek után a kupak lekerül, először megszagoljuk a szóró részénél és fújunk egy határozottat a csuklónkra. Az orrunk azonnal oda szegeződik. Mélyeket szippantunk, nem csak levegőt veszünk és elönt minket a boldogság. Oda sem figyelünk és már mosolygunk is közben csukott szemmel szippantunk még egyet a csuklónkról párolgó illatból. Én ezt tetézem még a parfüm-rulettezésemmel, mert itt már a kezdetektől izgatott vagyok.

Ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen típusú illatokat szeretünk és azokkal hogyan viselkedik a bőrünk, akkor is meggondolatlanság ez?

Nyilván a bőrteszt nem butaság és tudatos parfümválasztáskor nem szabad kihagyni, mivel teljesen más illatot mutat egy papírcsíkon, mint a csuklónkon. A másik, amin gondolkodni szoktam, mint mániás, vagy illatfüggő (kinek, hogy tetszik), hogy ha egyetlen illatot kellene hordanom, akkor mi lenne az és vajon meddig bírnám a monogámiát?

Aki nem tud a parfümök terén hűséggel elköteleződni, az vajon az élet más területein is „csalfa” lenne? Ez a változatosságról szólna, vagy az elcsábulásról?
Párkapcsolatot nem tudok elképzelni a kölcsönös hűség nélkül. Akkor parfümök terén miért vagyok ennyire csapodár?
Miért kell harminc üveg parfüm, és miért érzem mégis néha kevésnek?


Korántsem arról van szó, hogy nem lennék határozott egyéniség.
Parfümjeim is bizonyos illat típusokba tartoznak, amikről tudom, hogy jól állnak nekem és tudom is őket viselni. Szerényebben ezt nem lehet megfogalmaznom, mert ezek a tények.

A hozzám hasonlóknak vajon szokott bűntudata lenni? Kell egyáltalán, hogy bűntudatunk legyen?

Úgy gondolom, hogy a mértékletesség itt is nélkülözhetetlen és a fontossági sorrendet fel kell állítanunk. Ha kordában tudjuk magunkat tartani, akkor nincs okunk a bűntudatra.
Hiszen a parfümből nem hízzuk, vagy fogyjuk ki magunkat, nem fakul a színe és nem nyúlik az anyaga.

Megfelelő tárolás mellett, hosszú évekig társaink lehetnek. A látványuk pedig mesébe illő.
Ahogy tematikusan sorakoznak, gondosan elrendezve, hogy csak minimálisan takarják egymást....szívmelengető.

Nem tudnék csak egyet választani...mindet akarom! Érezni, változatosan, ahogy a hangulatom megkívánja.

Csak érezni, hogy élek és illatba önteni az érzéseimet.

Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!

Újdonságok

betöltés