Egy illat: ami mindenkin más

2017. Február 28.

A parfümcégek titkos álmát váltották valóra tudósok – írta meg a napokban a The Independent – akkor, amikor kifejlesztették a világ első (olyan) illatát, amelyik idomul a viselőjéhez és mindenkin más-más illata lesz. De nem csak ezért különleges, hanem azért is, mert amikor magadra fújod, olyan, mintha vizet permeteznél. Egyszerűen nincs illata. Vagyis van. Összezavartunk?

 

Csak a feromon

A tudomány a feromonokat a természetben előforduló olyan kémiai vegyületeknek írja le, melyek megtalálhatóak állatokon és embereken is, és tulajdonképpen a kommunikáció legelső formája: az állatok feromonnal jelzik a területeiket, ezzel ismerik fel (illatról) a társaikat, azaz a barátot és az ellenséget, és a nemi érdeklődést is jelzik.

A feromon, a latin phero és a hormon, azaz a viselkedés + hormon szavakból áll össze: a feromon a viselkedéshormon. Az emberek között a feromonnak hatalmas szerepe van: például amikor valaki éppen csak belépett az ajtón és Te máris tudod, hogy nem lesztek barátok - a feromon okozza, ami egyébként olyan mélyen belénk kódolt illat, hogy kutatások szerint az újszülöttek képesek megkülönböztetni az édesanya és egy másik nő testének illatát, csupán egy olyan kendőről, amit viselt pár percig.

A feromon egyébként lemoshatatlan, eltüntethetetlen, és annyira egyedi, akár az ujjlenyomatunk. Ez a parfüm éppen ezt használja ki.

 


Ettől egyedi az illat

A kutatók úgy fejlesztették ki a parfümöt, hogy nincs klasszikus hármas illata, (fej, szív és alapillata) hanem egyből a tested feromonjával alakít ki, egy csak rád jellemző, teljesen egyedi illatot.

A kutatás abból indult ki, hogy ha minden embernek van egyedi, csak rá jellemző feromon illata (amit a lehető legaprólékosabb tisztálkodással sem lehet eltüntetni, és nincs olyan idegen illat, amit magadra fújva teljesen elnyomná) akkor miért ne lehetne a parfümöd főalapanyaga az? Főleg, hogy az E-Super molekula már 55 éve ismert.

 

 

Az E-Super: a molekula ami megváltoztat mindent

Az E Super molekulát a tudomány és a parfümgyártás 1960 óta ismeri, és a parfümök majdnem 80%-ban benne van.

Geza Schoen (egy parfümőr, mi is azt hittük, először, hogy magyar) is ismerte, és amikor az egyik este a barátjával kocsmázni indult, indulás előtt (csak a vicc kedvéért) befújta magát az E Superrel, majd „csoda történt”.

Sörözésük közben egy nő arról érdeklődött, mi ez a szuper illat, amit érez rajta. Az este folyamán ez többször előfordult. Ez az este változtatott meg mindent. 


 

 

Nem érzed. Nem tudod mennyire erős. Csak, hat.

Az újonnan kifejlesztett parfüm, amikor magadra fújod, illattalan. Nem is fogod érezni, ahogy a saját bőröd illatát sem érzed, miközben mindenki más, igen - és éppen ebben van a különös parfüm vonzereje: olyan egyedi illatot ad a viselőjének, amit rajta kívül mindenki más érez - és ettől a pillanattól kezdve tényleg nincs más dolgod, mint magadra fújni, belépni a szobába, megállni, és várni a hatást.

A feromon és a szexillat vonzza majd az ellenkező nemet, mindezt úgy, hogy biztos lehetsz abban, hogy ezt az illatot rajtad kívül, senki nem viseli.

Persze, addig amíg ez a parfüm kapható nem lesz a parfümériákban, be kell érned az eddig kikísérletezett több ezer illat egyikével.


Kattints és vásárolj szuper pasi >>   ide kattintva csábító női illatokat >>


Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!

Újdonságok

betöltés