6 szépség tipp, ha állásinterjúra készülsz

2015. Január 25.

A megjelenés nagyon fontos, hiszen a szimpátia az egyik legfontosabb a kiválasztásnál az interjúztatónak, ez pedig pár másodperc alatt dől el és igencsak befolyást tesz rá a külső megjelenés.

Nézzük hát, hogy mire kell figyelned, hogy a lehető legjobb benyomást keltsd.

 

 


1. Frissen mosott hajjal menj!

Ha festett hajad van, akkor azt is feltétlenül újítsd meg az időpont előtti napokban! A leendő munkaadód előtt rossz benyomást kelthetsz, ha zsíros, lenőtt lobonccal jelensz meg, arra gondolhat, hogy a munkádban is hasonlóan hanyag hozzáállást tanúsítasz, mint a külsődnél.  A frizurád pedig legyen visszafogott: ha hosszú hajad van, érdemes összefognod, úgy komoly benyomást és üzleties megjelenést keltesz.

 

2. Diszkréten sminkelj!

Véletlenül sem tanácsos az erős make-up viselete munka megbeszélés esetén! Akár férfi, akár nő az interjúztató személy, ne ezzel hagyj benne mély nyomot! Visszafogottan fesd ki magad, halvány szemfestéket használj vagy akár el is hagyhatod aznapra. Szempillaspirál, korrektor, leheletnyi szájfény – ennyi épp elég lesz. Rúzst semmiképpen se tegyél fel, mert ha esetleg megkínálnak egy pohár ásványvízzel, elég kellemetlen lehet, ha ott marad a nyoma, arról nem is szólva, ha a fogadon marad, hiszen nem ellenőrizheted percenként ilyen helyzetben.

 

3. Üzleties ruhát válassz!

Mindenképpen legyen szolid, de elegáns is egyben, frissen mosva, vasalva.  Javasolt egy nem túl kihívó kosztüm, fehér vagy pasztell színű blúzzal. Inkább a szoknyás összeállítást válassz, ha nincs kosztümöd, akkor fekete csinos nadrág vagy szoknya is elegendő lesz.  A platformos topánkákat erre a napra felejtsd el, kényelmes, enyhén magas sarkú cipőt vegyél fel, amiben egész nap könnyedén mozogsz és természetesen legyen tiszta.  A harisnyát ne hagyd ki még akkor sem, ha nyár van, legfeljebb majd az első mosdóban leveszed.

 

4. Kevés ékszer legyen rajtad!

A túl nagy, lógós fülbevalók, vastag nyakláncok, csili-vili karkötők, hatalmas gyűrűk nem tanácsosak, ha épp a leendő munkáltatóddal találkozol. Olyan kiegészítőket viselj, ami stílusban illeszkedik az üzleties megjelenéshez, nem akad bele a ruhádba és nem túl feltűnő.

 

5. Felejtsd el a hatalmas műkörmöket és a vadító körömlakkokat!

A manapság trendi színek, mint például a kék, narancssárga vagy a rikító árnyalatok felejtősek erre a napra! Azt javasoljuk, hogy vagy színtelen lakkot használj vagy esetleg az elegáns francia manikűrt válaszd, ami jól ápoltságra és visszafogottságra utal. A túl hosszú körmök esetén azt gondolhatja a leendő főnököd, hogy lassabban haladhatsz a munkáddal, hiszen nehezíti a számítógép használatát is.

 

6. Szolid, gyengébb parfümöt fújj magadra!

A legjobb, ha indulás előtt zuhanyzol egyet, mert az felfrissít és energikussá tesz, az ápoltság pedig alapfeltétel egy állásinterjú alkalmával. Olyan parfümöt használj ilyenkor, ami nem túl karakteres, itt nem az lesz a lényeg, hogy hatalmas illatfelhőt húzz és hagyj magad után mindenfelé. Legyen kellemes az illatod, de véletlenül sem kihívó, mint páldául: Bvlgari Omnia Crystalline, Nina Ricci Nina, Elizabeth Arden Beauty, Versace Bright Crystal

Ilyenkor inkább ne használd: Thierry Mugler Alien, Thierry Mugler Angel, Cacharel Eden, Guerlain Insolence, Calvin Klein Euphoria

 

 

További szépség és divattippekért klikk ide: Parfüm Éden Magazin >>>

Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!

Újdonságok

betöltés