Nemcsak illatosít, egészségesebbé is tesz a parfümöd!

2019. December 05.

Fejfájás, stressz, álmatlanság vagy feledékenység gyötör, netán egyszerűen pocsék a hangulatod? A parfümöd ezeken is tud segíteni!

Egy jól kiválasztott parfüm a személyiségedről és a hangulatodról ad információt a téged körülvevő emberek számára. Vagy arról, amit el akarsz hitetni velük magadról. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a kedvenc illatod a testi-lelki egészségedet is óvja!

 

Egy pár csepp parfüm és múlnak a gondok!

Ugyan laboratóriumi tesztek nem bizonyítják a közvetlen egészségjavító hatását az illatszereknek, de azt mindenki tudja, hogy ha nyomott a hangulatunk, egy finom illat képes rajta javítani.

Függően attól, hogy mire van szükségünk, az egyes aromák vidám, nosztalgikus vagy épp energikus hangulatba hoznak minket, hiszen az illatok a szaglásunkon keresztül stimulálják az agyunkat. Ha pedig jobb a kedvünk, máris nem szorongunk annyira.

 

Hogy is volt? Nem emlékszem!

A memóriánkat is javíthatjuk egy-egy csepp finom parfümmel.

Ha az egyes illatokat tevékenységekhez vagy helyekhez kötjük, ahányszor megérezzük, az fog eszünkbe jutni és könnyen felidézhetjük a vele kapcsolatos emlékeinket. 

 

Sajog a kobakod? Elő a parfümöd!

Akkor is bevethetjük az illatokat, ha fáj a fejünk. Persze egy komolyabb migrénes rohamot inkább ne próbáljunk meg kezelni parfümmel, hiszen abban az esetben egy erősebb illat akár még ronthat is az állapotunkhoz.

Egy front vagy fáradtság okozta fejfájásra azonban nagyon jó hatással vannak azok az illatkeverékek, melyek illóolajokat is tartalmaznak. Ezek hatása már évszázadok óta közismert. 

 

 

Stressz? Hess!

Az aromaterápia épp reneszánszát éli, ami nem meglepő, hiszen a leggyengédebb módon támogatja egészségünket. Vannak illatok, melyek segítenek a megfázás és egyéb betegségek ellen, de olyanok is, melyek oldják a stresszt.

A gyümölcsös-citrusos, virágos és orientális illató parfümök mind segítenek abban, hogy megnyugtassák az idegeinket, hiszen illóolajos összetevőket tartalmaznak.

 

Önbizalom a köbön

Azt mondanunk sem kell, hogy egy finom illat mennyire megnöveli az önbizalmunkat, hiszen biztosak lehetünk abban, hogy nincs testszagunk, ami sok embert zavarhat. A tökéletesen kiválasztott parfüm ráadásul erősíti a személyiségünket is, hiszen egész nap komfortosan érezzük magunkat a bőrünkben.

Ezért nagyon fontos, hogy – még ha sok időbe telik is - a pontosan hozzánk illő parfümöt találjuk meg a hatalmas kínálatból. Ha a parfümünk illatát magunk sem szeretjük és emiatt feszengünk, az egész napunk el van rontva, ez pedig mindenre hatással van.


 

Tudtad? Az isteni Marilyn csak pár csepp parfümben tért nyugovóra!

Igaz, ő a kedvenc Chanel No5 parfümjének illatfelhőjében szeretett szenderegni, de ha álmatlanság gyötör, vagy épp annak ellenére pörög az agyad, hogy már rég aludnod kéne, egy illóolajokat tartalmazó parfüm sokat segíthet.

A legjobb a levendula, hiszen ennek nyugtató hatását már évszázadok óta ismerjük.  Elég 1-1 cseppnyi a halántékra és máris garantált, hogy szépen álmodunk. 


Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!

Újdonságok

betöltés