Illatok és vonzalmak

2016. Szeptember 26.

Mindannyijuknak ismerős lehet az, amikor elsétál mellettünk az ellenkező nem képviselője és majd megőrülünk az illatától, hirtelen vágy önt el bennünket.


 

Ez nem véletlen és nem csak kizárólag a parfümnek tudható be. Bőrünk alapillata, ami mindenkinek eltérő ez is befolyásoló tényező. Ez pedig összefüggésben van azzal, hogy mi magunk milyen illatokat részesítünk előnyben magunkon.

Mindenkinek más a bőr ph-ja ami nagyban befolyásolja maga a parfüm „működését” rajtunk. Ezért van az, hogy hiába tetszik nekünk papírra fújva egy adott illat, a bőrünkön eltérő lesz az illat.

 

De hogyan is befolyásol minket az orrunk a párválasztásban?

 

 

A legfontosabb kiválasztó szervünk az orrunk. Bármilyen meglepő, nem a szemünkkel választunk párt magunknak. A bizonyos „első benyomáshoz” hozzátartozik, de ha valakinek nem tetszik az illata, azzal képtelenek leszünk hosszú távú kapcsolatot kialakítani, főleg tartós párkapcsolatot.Amikor két ember randizgat, de még sem történik meg a nagy lángra lobbanás, azt mondják „nem működött a kémia”. Mert mi is a szerelem? Egy lehengerlő érzés, ami felrepít, majd ledob a padlóra, egy érzelmi hullámvasút, tele küzdelemmel és féltéssel. Ha az orrunk nem választ, csak a szemünk, akkor bizony nem lesz hosszú életű a románc. Az ember testének szaga ugyanúgy egyedi, mint az ujjlenyomata. Az emberi izzadtság feromonokat tartalmaz, amelyekről kimutatták, hogy kifejezetten nyugtató hatással vannak az ellenkező nemre. Ezen feromonok illatanyagokkal nem tompíthatóak el. Tehát a nem tudjuk megváltoztatni vagy elnyomni saját „eredeti” illatunkat. Az orrunk nagyon finom „műszer” amit lehetetlen becsapnunk.

 

De mik is azok a feromonok?

 

 

Olyan kémiai anyagok, melyek a testfelszínre kerülve váltanak ki különböző szexuális tartalmú fizikai és viselkedésbeli változásokat a fajtársakból - azonos és ellenkező neműekből egyaránt. Érdekesség, hogy egy szerelmespárokkal végzett kutatás során kimutatták, hogy kedvesük testének illatát a szerelmesek vonzónak találják. A kísérlet során a bekötött szemű szerelmesek, legkellemesebb illatúnak saját párjuk ruháját találták. Már folynak a tesztek, feromon tartalmú parfümökkel kapcsolatban. De vajon mi sül ki belőle? Majd az orrunkkal megtapasztalhatjuk.

 

Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!


Újdonságok

betöltés