Hol tárold a parfümödet?

2015. Szeptember 21.


Tévhitek keringenek arról, hogy a parfümöt hol érdemes tárolni, mire kell vigyázni a tárolásukkor. Az egyik legerősebb ilyen tévhit, hogy a parfümöt jó ötlet a hűtőben tárolni. Mások szerint sötét zug kell hozzá. De mi az igazság?


A legelterjedtebb tévhit

Tárold a parfümöt a hűtőben! Ezt az ötletet rengeteg „tanácsadó” oldalon lehet olvasni és nagyjából annyi értelme van mint a chemtrailnek. Oké, ha esetleg nem tudod mi az a chemtrail. Mindenki látott már repülőt, és azt a fehér csíkot amit húz maga után. Az semmi más mint vízgőz. A chemtrail hívők ezt máshogy gondolják: szerintük az történik, hogy – a kormányok, atlantiszi gyíkemberek, ufók, vagy csúnya, szemüveges, szakállas tudósok, ezt ők tudják - permeteznek minket méreggel, mert kísérleteznek velünk. Nem tűnik túl logikusnak, de vannak, akik ebben szentül hisznek. Ahogy vannak olyanok, akik szerint a parfümöt a hűtőben kell tartani: pedig semmi értelme.

Parfüm a hűtőben!

Hacsak nincs a hűtődben valami olyan rettenet büdös, hogy az ajtó kinyitása után azonnal parfümmel kell semlegesíteni a szagot. Vagy ha nem azért rakod oda, hogy az öcséd/húgod elől el legyen rejtve (még lehet az is hogy valamiért imádod a jéghideg parfümöt magadra fújni): nincs okod a hűtőben tárolni. Akárki akármit is ír le: nem lesz tartósabb. A parfüm nem bableves, hogy a hűtőben tárolva tovább megmarad. Sőt: ha lehűtöd a parfümöt, - mert mégis hiszel ebben a mendemondában - épp rosszat teszel vele, mert megváltoznak az illatmolekulák, és más illata lesz.

Cipős doboz, fiók mélyén, lefüggönyözött ablakú szoba…

Napestig sorolhatnánk az olyan tippeket, amiket honlapok eddig már leírtak. Van, aki el is hitte ezeket és követi amit olvasott, ezért vannak furábbnál furább helyen a parfümök. Holott mindössze egyetlen szabály van a helyes parfümtartásra.

A helyes parfümtartás szabálya

Az egyetlen szabály az, hogy ne tedd ki a parfümödet extrém hatásoknak, úgyhogy inkább azt mondjuk (de csak pár példa) hova ne tedd. Mindenhova máshova teheted. Szóval, tényleg nem érdemes sem a mélyhűtőben sem a sütőben tárolni. Nem okos dolog kirakni a tűző napra, és hasonló extrém hatásoknak kitenni: egyébként ott tartod, ahol akarod, ahol neked kényelmes. A fürdőszoba polca, vagy az éjjeliszekrényed fiókja is tökéletesen alkalmas rá.

Egyébként logikus. Hogy emlékszel, amikor megvetted a parfümödet honnan vetted le? Szinte biztos, hogy egy polcról. Nem mélyhűtőből, vagy cipős dobozból adták oda, igaz?  Ha a parfümériában nem ott tartják, te miért tennéd?

A parfüm egy üvegben van, ami védi. Olyannyira, hogy egy átlagos helyen, átlagos körülmények között tartott parfüm (kibontás nélkül) akár több évig is tökéletesen megőrzi az illatát.

Női parfümökért kattints IDE, a férfi parfümjeinket ebben a hűtőben találod :)

Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!

Újdonságok

betöltés