Soha többet ne hibázz a parfümöknél!

2018. Szeptember 17.

Az internet tele van olyan cikkekkel, és videókkal, amelyek leírják Neked azt, hogy mik azok a hibák, amiket tilos elkövetned, ha parfümöt vásárolsz magadnak.

Van amelyik csak annyit javasol, hogy ne az üveg, a címke, vagy a reklám alapján válassz. Mások elmondják azt is, hogy ne törd össze az illatot a kezeden (azaz ne dörzsöld össze), de egy ponton mindegyik megáll. Mi nem. Olyan tanácsokat adunk Neked, amit sehol nem olvastál eddig.

 

 

Te tudod, hogy milyen parfüm illik hozzád?

Hiába tudod azt, hogyan kell parfümöt szagolni. Hiába tudod, hogy nem a ruhádra kell fújnod, mert a bőrödön más lesz az illata. Hiába vagy tisztába olyan szabályokkal, hogy nyáron a könnyed, virágos illatok a menők, ősszel egyre testesebbek, erősebb, mélyebb illatokat kell használnod: a legfontosabbról nem olvashattál.

Arról, hogy melyik parfüm áll Neked jól, mi az a hiba, amit ne kövess el semmiképp. Most elmondjuk. 


Az első hiba: Te tudod, hogy milyen parfüm illik hozzád?

Itt az idő leírni azt az igazságot, amit Te már amúgy is tudsz, de nem mertél vele szembenézni: az illat hat a tudatalattidra, és ezt kihasználhatod.
De óvatosan tedd, nehogy beleess az első hibába: abba, hogy teljesen más képet festesz magadról a parfümöd segítségével, mint amilyen vagy.

Oké, álljunk meg egy pillanatra, és nézzük meg, hogyan is hat rád a saját parfümöd.

Nem mindegy az, hogy alapvetően milyen stílusú ember vagy. Ha inkább lezser, laza, aki jobban szeret felkapni egy egyszínű pólót egy farmerre, akkor teljesen más habitusú, és jellemű vagy, mint az, akinek a basic ruhája az öltöny, vagy kiskosztüm, a totális elegancia. Mindkettő karakterhez más és más parfüm illik. Becsaphatod magad azzal, hogy egy laza könnyed parfümmel takarod az elitizmusodat, vagy éppen fordítva. Egy ideig működik is (úgy hat mint egy új ruha, amiben mindig kicsit jobban kihúzod magad, és jobban érzed magad) de nem sokáig tudod vele becsapni magadat.

Az első nagy parfümhiba tehát az, hogy a parfümöddel mást sugallsz magadról, mint amilyen vagy.

Ahogy írtuk, ez a hamis hatás egy ideig működni fog, de Te fogod egyre rosszabbul érezni magad. Éppen ezért érdemes rátalálni arra a parfümre, amivel önazonos leszel, és amivel megmutatod személyiségedet.

Egyszerűen tudnod kell, hogy milyen parfüm illik hozzád: ha Te egy laza figura vagy, akkor ne akard megtéveszteni se magad, sem a környezetedet egy elegáns, öltönyös illattal.


A második hiba: a befolyásolás lélektana

Mindenkit befolyásol valaki más (és Te is befolyásolsz valakit).

Onnan tudod, hogy ki az, aki befolyásol valamiben, hogy szeretnél rá hasonlítani, ezért (akár tudat alatt is) elkezded őt utánozni, követni. Ez egy ideig nem gond, de abban a pillanatban, amikor elvesztetted önmagadat, azonnal segítségért kiált.

Azért, mert a legjobb barátod/barátnőd használ egy bizonyos parfümöt, az ugyanolyat ne használj majd. Mielőtt vásárolsz gondolj arra, hogy egy parfümnek soha nem lesz olyan illata rajtad, mint a barátnődön. Soha. Ezért nagyon fontos, hogy senki ne tudjon befolyásolni, amikor parfümöt választasz.
A Te döntésed lesz és a Te illatod. 


 

A harmadik hiba: a fújás maga

Nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy azt az egyetlen apró mozdulatot is elrontják: a fújást.

Pedig minden azon múlik.

Ha keveset fújsz, akkor nem fogják rajtad érezni a parfümödet. Ha sokat, akkor tolakodóan erős lesz az illatod.
Ha nem jó helyre fújod (például sikerül a ruhádra) akkor teljesen más lesz az illata, mint amilyenre emlékeztél, és amiért vetted, és a ruhád is foltos lesz.

Az is hiba, ha széttöröd (mondjuk jól összedörzsölöd a csuklódat), és az is, ha olyan helyre fújod, amit soha nem lehet érezni (pedig többszörösen túlbiztosítottan fújtál 3 adagot). Mindig figyelj oda, hogy hova és menyi parfümöt fújsz. Ha nem tudod, hogy hova kell akkor irány az internet (mi is írtunk róla). 

Ne hibázz a parfümökkel, találd meg nálunk a hozzád legjobban illőt.

Nézz szét a Parfüm Éden kínálatában >>


Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!

Újdonságok

betöltés