Niche parfümök: megéri-e a magasabb ár?

2018. Április 04.

Biztosan hallottad már azt a kifejezést, hogy niche (nícse) parfüm: ebben a cikkben elmondunk Neked mindent, amit tudni kell róluk. Azt, hogy miért drágák, azt, hogy hóbort vagy valós alternatíva-e, és azt is megtudod, hogy melyek a top niche márkák.
Íme a nagy niche parfüm kisokos.


 

A niche parfüm

Képzeld el, hogy egy francia vagy olasz város egyik utcájában sétálva egy olyan exkluzív parfümboltot találsz, (az is lehet, hogy direkt ezért mentél oda) ahol nem csak drágák a parfümök – 200-300 dollárnál kezdődik az áruk, némelyiké akár 400-500 dollárig is felkúszhat –,  hanem „ismeretlenek” is: Annick Goutal, Arquiste, és hasonló parfümök vannak Veled szemben.

Ha nem ismered ezeket a parfümöket, akkor értetlenkedni fogsz, ha ismered a niche parfümök világát, akkor izgatottan szagolod a máshol beszerezhetetlen, limitált kiadású parfümöket, és legszívesebben mindet elvinnéd, hiszen olyan illatod lesz, ami másnak nincs.

De mik ezek a parfümök, és mit jelent egyáltalán a niche szó? Elmondjuk. 


Ezért niche, és ezért drága

Úgy képzeld el a niche parfümök és a sima parfümök közti különbséget, mintha két különböző bor közül választhatnál. Mondjuk eddig használtad a Si-t (legyen ez egy elképesztően finom felső kategóriás vörösbor, egy jó pincészetből) és most ott van előtted az a bor, ami az egyik legelőkelőbb pincészet limitált kiadású terméke: alig 200 palack készült belőle, a legnemesebb szőlőből.
Ez utóbbi a niche parfüm: ezeket a parfümöket olyan divatházak készítik el, melyek függetlenek, melyeknek még ott az alkotói szabadságuk, amelyek kevés, de kiváló minőségű terméket gyártanak, majdnem manufakturális keretek között.

Éppen ezért kitűnő a minőségük, és mivel sem reklámra nem költenek, sem nem való mindenkinek az illatuk, ezért jóval drágábbak, mint az egyébként kitűnő Si. A döntés a Te kezedben van: megveszed a 100 euros Si-t, vagy inkább választod a 250-500 Euros Frederic Malle-t?


Ez jellemzi a niche parfümöket.

Összegyűjtöttünk neked néhány jellemzőt, ami minden niche parfümre igaz, és pontokba szedtük Neked.

• Szinte biztos, hogy a niche parfümöt nem látod újsághirdetésben, vagy az interneten hirdetve.

• Rózsa és vanília: a legtöbb niche parfümben biztosan van rózsa és vanília illat.

• A niche parfümöket megtalálod a legnagyobb áruházakban: a New York-i Bergdorf Goodmanben, a párizsi Printemps-ben és a londoni Harrodsban is.

• Egyre többen választják a niche parfümöket: tavaly 60%-kal nőtt a forgalmuk, ami persze elenyésző a nagy divatházakhoz képest.

Most, hogy már ismered a niche parfümöket, megmutatjuka tavalyi év top 3 niche parfüm illatát.


A top 3 niche parfüm 2017/18

Az addig rendben van, hogy most már tudod, miért niche parfümök Ők, és azt is, hogy nehéz Őket beszerezni, de egyetlenegyet sem ismersz. Mégis merre indulj el?

Készítettünk Neked egy top 3 niche parfüm listát, Őket nyugodtan megveheted, akár látatlanban is, nem fogsz csalódni, cserébe olyan parfümöd lesz, amit senki más nem hord. 

A harmadik helyen a Byredo található.
Ezt a parfümöt 110-220 dollár között tudod megvenni (nem is drága, igaz?), svéd márka (már ez is meglepő) az alapítója pedig egy félig indián félig kanadai Ben Gorham nevű ember. Maga az illat erős, fűszeres, uniszex.

A második helyen az Arquiste található, ára nagyjából 165-185 dollár között van (ez sem vészes, igaz?) egy Carlos Huber nevű mexikói építész alapította a házat. (Ő volt Ralph Lauren belsőépítésze). A parfümje számtalan díjat nyert már.

2017/18-as év legjobb niche parfümje az Annick Goutal. A márka a minőség és a hitelesség érdekében ragaszkodik ahhoz, hogy mindent - az illatoktól a csomagolásig - kizárólag Franciaországban, szakértő kézművesekkel együttműködve kézzel készítse el. Nagyjából 300 dollár egy üvegnyi belőle, ha megnézed őket itt látod, hogy az egész külső megjelenésén látszik, hogy kicsit „ósdi” azaz idejét múlt, ugyanakkor az illata friss, vaníliás.

Keress rá a fenti termékkereső boxban kedvenc niche márkáidra!

Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!


Újdonságok

betöltés