Ne öld meg a parfümöt!

2015. Október 07.

Nem az a baj a parfümreklámokkal, hogy ha sztárokkal reklámoznak, elhiszed, hogy azt használják és sokan arra gondolnak, hogy Beckham testű szuper focistával, netán valami glammodellel megegyező illatuk lesz. Még ha tényleg azt használnák, sem lenne ugyanolyan illatod, mint nekik, erről már itt írtunk! Ennél van egy sokkal nagyobb baj.

Mit csinálsz te rosszul, és miért?

Nagyon sok olyan parfümreklám van, amelyik arra ösztökél, hogy amikor a csuklódra fújtad a parfümöt, akkor jársz el jól, ha azonnal össze-vissza dörzsölöd. Te is azok közt vagy, akik már tettek ilyet? Vagy láttad már, hogy valaki így tett? Pedig ez a legnagyobb hiba, amikor parfümöt választasz. Mi értelme lenne annak, hogy magadra fújsz egy illatot, majd elkezded dörzsölni? Tulajdonképp semmi: egyszerűen  azért teszed, mert ezt látod a reklámokban is. Vagy, mert rá vagy kényszerítve.

Miért ölöd meg a parfümöt?

Tudod, mennyiszer öltél már parfümöt? A parfüm apró molekulákból áll. Icicpici illatmolekulákból. Úgyhogy az után, hogy te magadra fújod a parfümöt, majd elkezded szanaszét dörzsölni a csuklódon: evvel konkrétan megölöd az illatot, mert a pici apró illatmolekulákat atomjaira töröd. A széttört molekuláknak pedig soha nem lesz olyan illata, mint amilyennek tervezték.

Illatminta az újságban

Sajnos, igen: amikor az illatmintát dörzsölöd az újságpapírról (ez csomó ilyen glamlapban van, sőt vannak nagyobb cégek akik noname parfümöket így akarnak veled megszagoltatni a katalógusukban) akkor is kicsinálod az illatot: mentségedre ott nincs semmi esélyed más megoldásra. De azt ugye észrevetted, hogy a komolyabb parfümös cégek nem beparfümözik a lapot, hanem az épp aktuális parfümjük illatmintáját inkább beragasztják egy kis üvegben?

Soha ne dörzsöld, bárki bármit mond!

Szóval, soha, de soha. Tényleg soha ne dörzsöld szét a csuklódon az illatot. Fújd messzebbről, és nem csöppen le. Vagy hagyd lecsöppenni, ha közelről fújtad magadra. Mindegy, mit csinálsz, de az a fontos, hogy hagyd „megszáradni”, ha az eredeti, nem halott parfüm illatot szeretnéd érezni.

Élő parfümökért, kattints IDE >>>

Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!

Újdonságok

betöltés