Mutasd az illatod, megmondom hogy vagy!

2017. Március 27.

Egészen elképesztő mi mindent rejt még számunkra egy különleges tudományág, mely a szaglással, az illatokkal, és az illatok hatásaival foglalkozik.
Tudtad például azt, hogy az érzelmeink, kémiai úton, szagokkal kommunikálnak?

 

Az izzadtság kommunikál

Nemrég különös kutatás zajlott az USA-ban. Önkénteseknek rémült, boldog, és ideges emberek izzadtságát kellett megszagolniuk, és az alapján megmondani, hogy akinek az izzadtságát szagolták, milyen lelkiállapotban van?
Ez nem mindig sikerült nekik, viszont, – és ez a legmeghökkentőbb - aki boldog ember izzadtságát szagolgatta, boldog lett. Aki rémültét, az megrémült, aki ideges ember izzadtságát szagolgatta, az pedig ideges lett.


Egyértelmű tehát, hogy az érzelmeink kémiai úton, azaz illatok segítségével is kommunikálnak.

Ha érzem az illatod, megmondom hogy vagy!

Illatok alapján nem csak átvesszük más érzelmeit, hanem meg is tudjuk mondani, hogy a másik milyen érzelmi állapotban van.
Az undortól, a szexuális izgatottságon át a félelmen keresztül, mindennek van „szaga”, amit orrunk megérezhet a másikon. Így ha koncentrálunk, meg tudjuk mondani hogy a minket körülvevő emberek mit éreznek.

Megmondom, meddig élsz még!

 


Az University of Chicago (ez a chicagói egyetem) egy tanulmányban egyenesen azt állítja, hogy ha képtelenek vagyunk érezni a narancs, vagy a menta illatát, akkor 20%-kal több az esélye annak, hogy 5 éven belül meghalunk, mint abban az esetben, ha érezzük ezeket az illatokat.

 


Leállíthatja, vagy beindíthatja a szerelmet


Amikor megcsókolunk valakit, akkor az orrunk beszívja az illatát, és a csók milyenségétől független, egy olyan erős jelet ad a tapasztaltakról az agyunknak, ami akár el is döntheti egy kapcsolat sorsát. Egy svájci kutatás azt is bebizonyította, hogy az agyunk az illatok segítségével emlékszik: ezért öntheti el az elménket annyi gyerekkori emlék egy illat hatására, vagy ezért érezzük magunkat fiatalabbnak akkor, ha egy olyan parfümöt szagolunk, amit fiatalabb korunkban használtunk.

Mi volt a te kedvenc parfümöt? Lehet, hogy van nálunk? Kattints a férfi, ide pedig a női parfümökért.
Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!


Újdonságok

betöltés