Mi jut eszedbe arról, hogy Karácsony? A szeretet és az…

2016. December 10.

Mi jut eszedbe először arról, hogy karácsony? A szeretet és az illatok! Amikor a karácsonyról beszélünk, azonnal a fenyőfa és a csillagszóró illata jut az eszedbe. Aztán beugrik a mézeskalács, a bejgli íze és a színes fények, amik mind hozzátartoznak az ünnepi hangulathoz.

 

A szeretet és az illatok

Míg a karácsonyi illatok a legkedvesebb emlékeidet ébresztik fel benned, a számodra kedves illatok nem csupán az ünnepnapokhoz fűződően nyújtanak maradandó élményt! Az ember megszámlálhatatlan olyan emléket őriz magában, amely életének egy-egy jelentős pillanatához fűződik.

Ilyen többek között édesanyád arany színű tyúkhúslevesének, vagy a nagymamád almás pitéjének, esetleg a frissen pörkölt kávénak az illata. Ugyanilyen “illatos érzelmek” jutnak eszedbe egy színes ceruzakészlet, egy nyári zápor, vagy épp a frissen mosott sportmezed hallatán, hisz mindegyik illat más időszakból való, más személyhez kötődik, mégis szeretettel gondolsz ezekre a pillanatképekre és illatokra.

 

Az illatok életünk köteteinek könyvjelzői

Az illat olyan, mint egy könyvjelző az életed könyvében. Segítségével felidézhetsz, megtalálhatsz egy-egy oldalt, vagy magától nyílik ki a könyved ott, ahol az illat érzékelhető.

Bár a bevezető részt mindenki könyvében a babaillat uralja, a tinédzser korig még sokat kell olvasni…

Kamaszkorban az ember kacsingatni kezd a másik nem felé. A tizenévesek felismerik az illatok fontosságát, hisz vágyakat akarnak ébreszteni leendő párjukban. Ez az a kor, amikor keresni kezded az egyéniséged, melynek egyik fő alkotó eleme az illatod, vagyis a nevedet fémjelző parfüm. Ki tudja, talán életed első szerelme is parfümjével ejtette rabul a szíved?!

A következő fejezetben újra a babaillat veszi át a hatalmat az életedben, azután pedig magadnak kell tovább írnod a könyved, hisz életed írója te magad vagy, ahogyan az illatodé is! Ha kisfiad/kislányod emlékezni fog gyermekkorának illataira, akkor szeretetben nevelkedett és te elérted a célod!

 

 

Szeretetet karácsonyra

De ne szaladjunk ennyire előre! Ha a szeretetet be akarod csomagolni karácsonykor, válassz egy kellemes illatú parfümöt a szerettednek, hisz nincs szebb üzenet annál, mint amit egy parfümös üvegben el lehet rejteni!

A parfüm érzelmeket, vágyakat ébreszt, emlékeket idéz fel és megnyugtat. Ezt bizonyítja, hogy az illatokat a gyógyászatban is felhasználják, ún. illatterápia keretében. Az illatok idegnyugtató, közérzet javító hatásairól valószínűleg már hallhattál és azt is tudod a nagymamádtól, hogy a szekrényeink illatosítása távol tartja a molyokat a ruháinktól.

Erre a legtöbben jellemzően szárított levendulát használnak, de vattára permetezve saját parfümünk is jó illatot kölcsönöz a ruhásszekrénynek.

Puhatolózz, hogy szeretted milyen virágokat szeret, milyen öblítőt, kozmetikai termékeket használ! Egy kis utánajárással biztosan nem lősz mellé! A parfüm nem csak elegáns ajándék, de az egyik legbeszédesebb is, hisz érzelmeket ajándékozol vele. Az egyik legszebb ajándék, amit a fa alá tehetsz, ráadásul férfi és nő egyaránt örömét leli benne!

Nézd végig ide kattitva, hogy milyen női parfümök közül választhatsz >>>

Itt pedig férfi parfümöket kereshetsz >>>

Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!

Újdonságok

betöltés