Létezik a szexparfüm?

2017. Március 29.

A feromon a szexre hívó illat. Az a kérdés, hogy ha tudjuk, hogy a feromon a csábítás alapja, akkor miért nem használják a parfümházak? Vagy ha használják, miért nem tudjuk melyik parfümben található?

 

A szexparfüm
Több olyan parfüm is létezik, (az egyikről itt írtunk, olvasd el a cikkünket a Molecule 1-ről) mely egyik illatanyaga a feromon. De mit várhatsz az ilyen parfümöktől, melyek fő alkotóeleme a szexillat?
Mielőtt teljesen transzba esnél, eláruljuk a titkot: semelyik feromon tartalmú parfüm nem garancia arra, hogy ha magadra fújod, akkor az ellenkező nem képviselői transszerű állapotban tépik le magukról a ruhájukat, és ugranak meztelen, szexre készen a nyakadba csak a feromon miatt. Kétségtelen, hogy a feromon beindítja a fantáziát, ám azért vagyunk emberek, mert kontrolláljuk magunkat. Nem úgy mint az állatok: például a hangyák.

Te hangya, vagy lepke vagy?


 

Egy neves amerikai hangyász, - leírjuk a nevét, bár fél perc múlva nem fogod tudni - Edward Wilson már fél évszázada rámutatott, hogy a hangyák feromonokkal jelölik meg útjukat, hogy segítsenek a többieknek eltalálni a fészektől a táplálékig. Sőt az is kiderült, hogy egyes lepkefajok egyedei akár tíz kilométeres távolságból is megérzik egymást, különösen, ha párt keresnek maguknak. Igen, a feromon miatt, de sajnos, mindeddig semmilyen komoly tudományos bizonyíték nincs arra, hogy a feromon önmagában olthatatlan nemi vágyat gerjesztene emberekben. Másra viszont igen, és ennek bizony köze van a feromonokhoz is.

Most akkor mi az igazság?


Az igazság félúton van. Kétségtelen, hogy a feromon létezik és hat is. A feromon tartalmú parfümök katalizátorok, segítők. Akkor hatnak, ha amúgy is hatsz a másik emberre. Mi emberek, fejlettebbek vagyunk mint az ösztönlények, emellett több érzékszervünk van, nem csak az orrunk. A látásunk, kontrollálhatja a szaglásunkat. Szóval, ha valaki feromonos parfümöt használ, de az úriember 160 kilogrammos, kicsit kopaszodó, lila öltönyben és makkos cipőben van, épp az ellenőrök ellen menekül a metróban, de van rajta 4 liter feromonos parfüm, akkor nem kell attól tartanod, hogy ninja ugrással, teljes önkontrollhiánnyal ráveted magad, a Forgách utcai metrómegállóban. Nem csak azért, mert a szemed megmutatja az igazságot, hanem mert amúgy sem biztos, hogy hat rád a pasi illata.

Teljes zavar a fermon körül


Most biztos, hogy megzavarodtál, de kibogozzuk. A fermon létezik, hat és tényleg „szexillat”, hiszen olyan agyi területre hat, ami valóban ősi ösztönöket ébresztenek benned. De mivel nem vagy hangya vagy lepke, és van önkontrollod, nem mindenki hat rád, és Te sem mindenkire hatsz, ha Te használod.


Ne keress mindenben feromont, inkább kattints ide a legjobb női >>     ide pedig a fantasztikus férfiparfümökért >>


Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!


Újdonságok

betöltés