Egy ikonikus parfüm emlékezetes reklámarcai – Chanel N°5

2018. November 09.

„Örök klasszikus”, „az igazi Nő illata…” Ilyen, és ehhez hasonló jelzőkkel szokás illetni a Chanel legendás parfümjét, ami kétségkívül az egyik legnépszerűbb illat világszerte, a mai napig is.

Ettől függetlenül persze, a divatház pár évente csodálatos reklámkampányokkal igyekszik meghódítani nőket és férfiakat egyaránt, hogy átadják a Chanel-életérzést.

Nézzük a legjelentősebb hírességeket, akik már a kezdetektől asszisztáltak ehhez!

 

Catherine Deneuve hajlatai

A hatvanas, hetvenes években több éven át adta arcát a Chanelnek Franciaország egyik leghíresebb dívája, reklámfilm és fotósorozat is készült a kampányhoz.
Előző azért is érdekes, mert csillogó és látványos imázsvideó helyett, Deneuve csak ül egy szürke szobában, hosszú lábait láthatóvá téve, miközben teljes természeteséggel meséli el nekünk, melyik hajlatába is szereti leginkább fújni a Chanel megunhatatlan kreációját…


Marilyn Monroe és egy dögös véletlen

 

A Földkerekség valaha élt legnagyobb szexszimbóluma, noha nem volt arca a Chanelnek, mégis brutálisan ütős „reklámot csinált” nekik. Mikor megkérdezték tőle egy interjúban, mit visel szívesen éjjel, ő hanyagul annyit mondott: 5 cseppet a Chanel N°5-ből.

Ezek után persze, róla is készült poszter a márka számára…


Nicole Kidman és a Moulin Rouge

 

2004-ben, a szokásos rövid kampányfilmek helyett egy 3 perces videót vettek fel az ausztrálok akkor még fényesen ragyogó csillagával. A nézők szeme előtt egy nem túl vidám szerelmi történet elevenedik meg, és sokaknak jutott akkor eszébe, hogy ez „tisztára Moulin Rouge”.

Sőt, lényegében csak modernizálták, és Chaneles jegyekkel ruházták fel a mozit. A párhuzam annyiban biztos nem véletlen, hogy Baz Luhrmann nevéhez fűződik mindkét alkotás, Kidman pedig mindkettővel dollármilliókat kaszált.


Audrey Tautou, mint Gabrielle (Coco) Chanel maga

 

Audrey 2009-ben játszhatta el Coco Chanelt a vásznon, és ugyanebben az évben a N°5-nak is hivatalos arca lett. Ez persze teljesen tudatos döntés volt a márka részéről, ami abból is nyilvánvaló, hogy a reklámfilmet is Coco-stílusúra szabták a készítők.

Az Orient Expresszen játszódó, art deco stílusjegyeket hordozó videóban Audrey kifejezetten a divattervező jellegzetes stílusára emlékeztető ruhákban látható.


Kipróbálnád a Chanel híres illatát?
Vagy valamilyen más kifinomult stílusú parfüm után áhítozol?

Webshopunk kínálatában számos ikonikus kreációra találhatsz rá, hogy megdobogtassa a szívedet, vagy akár, egy életre rabul ejtsen… Nézz körbe, és válogass kedvedre!


Újdonságok

betöltés