Az igazi férfi 11 ismertetőjegye

2017. Január 14.

A felnőtté válás során rengeteget változunk. Kisgyermekből, felelősségteljes emberré válunk, legalább is jobb esetben. Látni sok olyan felnőtt testbe rekedt gyermeket, akik a felelősség fel nem vállalása miatt képtelenek felnőni. Miről ismerheted fel, hogy felnőtt férfival van dolgod?

 

1. Nem a szüleivel él. Ez egy nagyon fontos kitétel, mert egy férfi mindig törekszik rá, hogy önmagát el tudja tartani, és még ha nem is tart ott, hogy saját lakást, házat vegyen, legalább egy albérletet fenntart magának.

 

2. Ha valaki megtetszik neki, nem játszmázik, egyenesen a nő szemébe néz és elhívja randizni. A játszmák arra valók, hogy saját magunkra irányítsuk a figyelmet. Egy férfinak, ha helyén van az önbecsülése, nincs szüksége ilyen játékokra ahhoz, hogy tudja magáról, értékes. Nem a másiktól várja el, hogy állandóan biztassa, önbizalmat adjon neki, hanem ő igyekszik támasza lenni párjának.

 

3. Egy nőben a külső és belső értékeket egyenlő arányban fontosnak tartja. Hosszú távú kapcsolatban gondolkodik, nem pár hónapban. Ezért inkább arra fekteti a hangsúlyt, hogy az a nő, akivel együtt él, rendelkezzen számára fontos belső értékekkel, például humor, ész, kedvesség. Lehet valaki irtó szexi, ha közben elviselhetetlen személyisége van, amivel nem lehet együtt élni, vele nem lehet hosszú távon tervezni.

 

4. Le lehet vele ülni, megbeszélni fontos dolgokat, nyíltan meri vállalni érzéseit, gondolatait. Nem menekül ki a konfliktusokból. Nagyon fontos része egy kapcsolatnak, hogy tudjon a két fél kommunikálni egymással. Egy férfi szembe mer nézni a válságos helyzetekkel is.

 

5. Mer döntéseket hozni, nem halogat, hanem ha valamit eldöntött, azt meg is teszi. Ez egyébként a sikeres emberek egyik ismertető jegye is.

 

6. Amit ígér, azt be is tartja. Nem kell mindent megígérni, csak amit komolyan is gondol az ember. Aki fűt-fát ígérget, közben semmit nem tart be, az egészen biztos nem férfi, csak egy éretlen fiúcska, akármilyen is legyen a külseje, és akár mennyi idős is legyen kívülről. Tartja a mondás is: „ígéret szép szó…”

 

7. Az életével mutat példát a gyermekeinek, ha vannak már, nem elvár, hanem példát mutatva nevel. Sokszor abba a hibába esnek, akik lelkileg még éretlenek, hogy külsőségekben akarnak egy apa, vagy férj képnek megfelelni, ugyanakkor teljesen mást tesznek a hétköznapokban, mint amit elvárnak a gyerektől. Ilyenkor hiába a szigor, a gyerek azt másolja, amit lát.

 

8. Egy igazi férfi ki meri mutatni az érzéseit. Azt is, ha valami fáj neki, és azt is, ha szeret.

 

9. Problémái megoldásában nem másra számít, hanem igyekszik megoldani egyedül. Ez is a felelősségvállaláshoz tartozik, egy lelkileg érett ember képes megbirkózni önmaga az élethelyzetekkel, természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne kérhetne segítséget valaki, de alapjáraton saját maga találja ki, hogy mi a legjobb megoldás.

 

10. Mer őszintén nemet is mondani, hiszen ha valaki felvállalja önmagát, nem fog mindenkinek tetszeni, de nem is akar mindenkinek megfelelni, tehát mer őszinte lenni. Természetesen kellő stílussal.

 

11. Bátran fog bele mindenbe, mert tudja csak is önmagán múlik a dolgok végkifejlete.

Nos, ráismertél férfi ismerőseidre? Igazi férfiak ők, vagy még csak anyámasszony katonái?

Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!

Újdonságok

betöltés