5+2 helyzet amikor tilos parfümöt használni

2017. Május 04.

Vannak olyan helyzetek, amikor nem ajánlott, vagy egyenesen tilos parfümöt használni.
Összeszedtünk Neked néhány alkalmat, amikor ne használj parfümöt.


 

1.) Ne használj parfümöt strandon!

Strandon ne használj parfümöt. Akkor sem, ha azt gondolod, hogy itt is kifejezetten fontos, hogy a pasik messziről érezzék, hogy ápolt vagy és jó illatú. Könnyen az lehet a vége, hogy bár valóban kellemes parfümillat leng körül (az első fürdésig), a bőröd foltos lesz napozáskor, ezért pont úgy fogsz kinézni, mint egy illatos katicabogár.

2.) Ne használj parfümöt szoláriumozáskor!


Lássuk be ez tényleg felesleges.
Ott tényleg senki nem fog szagolgatni, amúgy is „szoli illatod” lesz, ami a parfümillattal keveredve a legritkább esetben hódítja meg a szolárium recepciósát. Szóval, sem akkor, ha pasi vagy, sem akkor, ha lány: ne használj szolárium előtt parfümöt.

3.) Ne használj parfümöt edzőteremben!


Még mindig sokan vannak, akik egy edzőterembe alaposan beparfümözve mennek le, biztos, ami biztos alapon.
Ez súlyos hiba, és nem csak azért, mert Te leszel az edzőterem furalánya vagy ficsúrja, hanem azért is, mert izzadni fogsz (ha tényleg edzeni mentél) és az erős izzadtsággal keveredő átható parfümillattal azt a képzetet kelted magadról, hogy fürdeni ugyan nem szeretsz, de parfümre telik.
Kell ez Neked? 

4.) Ne használj parfümöt, ha Halifaxba utazol


Halifaxban - igaz jó 15 éve, tehát lehet, hogy azóta változott -  hoztak egy rendeletet, ami szerint tilos parfümöt, és bármilyen illatanyagot használni, az egész városban, közterületen. Igen, tudjuk, Halifax egy nagyváros, de a rendeletet olyan komolyan vették, hogy egy 17 éves srácot, tiltott parfümhasználat miatt 2 nap börtönre ítéltek. Nem, nem tudjuk, hogy miért hozták ezt a rendeletet, de tényleg tilos parfümöt, és bármilyen illatot, (még dezodort is) használni, és nem, a hír nem kacsa.

5.) Ne használj parfümöt a ruhádon!

Sokan úgy gondolják, hogy ha a ruhájukra is fújnak egy kis parfümöt, az egy okos megoldás, pedig nem.
Egyrészt elképzelhető, hogy foltot hagy, és ha egyáltalán ki tudod mosni majd belőle, lehet, hogy egy teljes napot parfüm balesetes ruhában fogsz tölteni, ami elég bizarr látvány, ha valami fura indíttatásból épp a melleid közé fújtad.
Másrészt a ruhára fújt parfüm nem lélegzik úgy, mint a bőrödön, ezért semmi értelme, azon kívül, hogy 200 méterről lehet tudni, hogy reggel megint elfelejtetted ezt a szabályt.

6.) Extra tipp: Ne használj, – minden nap parfümöt – ha 10 éve ugyanazt használod!

Vannak olyannyira bevált parfümök, amit nem tud az ember elengedni, és mondjuk 5-10 éve sztenderden használja.
Ez természetesen nem hiba, sőt.
Van, aki annyira megtalálja a saját parfümjét, hogy évekig ragaszkodik hozzá. Ebben az esetben egyszerűen felesleges minden nap magadra fújni - mert akár hiszed akár nem - a bőrödön, a ruháidon, annyira megmarad, beleivódik a parfüm illata, ennyi idő alatt, hogy ha nem fújod be magad vele, akkor is érezni rajtad. Ezt tudományos kísérletek bizonyítják. 

7.) Extra tipp2: Ne használj parfümöt a hónod alatt!

Tudom, hogy most felnevetsz, mert eszedbe nem jutott, de hidd el, van akinek ezt meg kell mondani, mert bizony oda is fúj egy kicsit. Próbálunk óvatosan fogalmazni: khmmm… azért ne használj a hónod alatt parfümöt, mert tényleg ritka az, aki egész nap kinyújtott kézzel, vagy felemelt kézzel rohangál, ezért ott nagyon nem szellőzik, hisz a bőröd is összeér és vélhetőleg izzadsz.
A megizzadt hónalj + parfüm nem annyira lesz jó illatú….

Persze, ezektől eltekintve nyugodtan használj parfümöt. Kattints ide a női, ide pedig a férfi parfümjeinkért.

Szeretnél hasonló témákról olvasni? Parfüm Éden Magazin

Kérd most!


Újdonságok

betöltés